nieuws

20-03-2020

Sportfysiotherapie praktijken zijn open

Sportfysiotherapie praktijken zijn open

De NVFS heeft op basis van overleg met beroepsverenigingen in de zorg het standpunt ingenomen dat sportfysiotherapie praktijken de deuren (voorlopig) open kunnen houden.

Sportfysiotherapeuten houden mensen op de been.

Zo zijn zij deskundig in het diagnosticeren van acute letsels. Sportfysiotherapeuten begeleiden en behandelen mensen die in hoog belaste situaties hun lichaam moeten gebruiken. Dat zijn sporters, maar evengoed werkende mensen die op dit moment cruciale taken vervullen. De sportfysiotherapeut ontlast de huisarts met beweegzorg en draagt bij dat er minder beroep wordt gedaan op ziekenhuiszorg. 

Daarbij komt dat het goed bewegend kunnen functioneren meerdere dimensies van gezondheid raakt. Vertrouwen, zelfredzaamheid, de wens om goed te kunnen participeren als de maatschappij op gang komt zijn hier voorbeelden van.

NVFS volgt de adviezen van de overheid en het RIVM voor zowel de bevolking als ook die voor zorgverleners buiten het ziekenhuis. Het spreekt voor zich dat praktijken die open blijven stringente hygiëne maatregelen hanteren.

 

Bestuur NVFS