nieuws

24-02-2022

De Corona maatregelen binnen Spomed na 25 februari

De Corona maatregelen binnen Spomed na 25 februari

Spomed volgt bij de versoepelingen per 25 februari de Corona maatregelen zoals ze worden geadviseerd door het KNGF.

Uit oogpunt van veilig en verantwoord werken blijft bij Spomed het strenge advies gelden om mondkapjes te blijven gebruiken door zowel fysiotherapeuten als patiënten.

 

Wij vragen u hierbij om uw begrip en medewerking

17-02-2022

De Artrose Polikliniek

Samen met het Park Medisch Centrum is Spomed de Artrose Polikliniek gestart.

In deze polikliniek kunt u terecht voor uw heup- en knieklachten. Bekijk hier de video.

18-11-2021

Aangepaste maatregelen

In verband met de toename van het aantal besmettingen is de richtlijn ten aanzien van het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen vanuit het KNGF aangepast. Per heden is het gebruik van mondkapjes voor zowel fysiotherapeuten als patiënten verplicht.  Ook wordt gevraagd om zoveel mogelijk alleen te komen of begeleiders buiten te laten wachten.

 

Voor vragen kunt u terecht bij het secretariaat.

05-11-2021

Geen contactberoep

Geen contactberoep

Na de persconferentie over nieuwe coronamaatregelen heeft het Ministerie van VWS, per ongeluk, een tabel met onjuiste inhoud gepubliceerd. In die tabel stond dat de mondkapjesplicht voor contactberoepen als kappers en fysiotherapeuten geldt. Dat klopt niet. Fysiotherapie is een medisch beroep dat niet onder de contactberoepen valt.

Het KNGF heeft het ministerie direct op deze fout gewezen, maar dat kon niet voorkomen dat enkele media de verkeerde informatie al hadden overgenomen van de VWS-site. Het KNGF heeft daarom direct contact opgenomen met die media (RTL, WNL, ANP en De Ondernemer) met het verzoek de fout te herstellen. Dit is ook gebeurd. Het valt niet uit te sluiten dat ook andere media de foutieve VWS-berichtgeving hebben overgenomen. We blijven dat monitoren en zullen contact opnemen met de betreffende redactie als er onjuiste informatie wordt gepubliceerd.

01-11-2021

Aankondiging zorgverzekering 2022

Spomed heeft voor 2022 met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten, met uitzondering van ENO.

Vraag ons secretariaat gerust om meer informatie.

20-07-2021

SPOMED in vakblad FysioPraxis

In de uitgave van FysioPraxis nummer 6 juli/augustus 2021 is Stefan van Spengen aan het woord over fysiotherapie na een PTED-hernia operatie. SPOMED verzorgt de klinische nazorg van de herniaoperaties die in het Park Medisch Centrum plaatsvinden en begeleidt indien nodig ook de patiënten in de praktijk in Capelle aan den IJssel. Lees hier het artikel.

19-07-2021

Nieuwe Join(t)Forces update is uit!

Nieuwe Join(t)Forces update is uit!

De nieuwe Join(t)Forces update is in april verschenen (zie update). Hierin wordt het laatste nieuws rondom Join(t)Forces gemeld. Voor meer informatie over Join(t)Forces kijk op www.jforces.nl.

18-07-2021

Nieuwe Richtlijn COVID-19

Conform de nieuwe richtlijn rondom COVID-19 zullen mondkapjes in de praktijk niet meer standaard gedragen moeten worden. Alleen wanneer de 1.5 meter niet gegarandeerd zal kunnen worden zullen patiënt en fysiotherapeut nog een mondkapje dragen.

14-12-2020

Wij zijn en blijven open!

Ondanks berichten in de media, is Spomed gewoon open. Er wordt gesuggereerd dat fysiotherapeuten moeten stoppen, dit is onjuist. Fysiotherapie is geen contactberoep maar een beroep in de zorg. Zie link.

15-10-2020

Opschaling maatregelen Spomed t.a.v. Covid 19

Opschaling maatregelen Spomed t.a.v. Covid 19

Wij volgen nog steeds strikt de richtlijn van onze beroepsvereniging KNGF en de richtlijnen van het RIVM en GGD. Vanaf 14/10/2020 zijn deze regels opgeschaald met de verplichting van het dragen van een mondmasker.

page loading